A történet közismert. Pásztor Albert, miskolci rendőrfőkapitány pénteken sajtóértekezletet tartott "a rablások és utcai támadások statisztikáiról, az Avasi Lakótelep etnokulturális sajátosságairól". (A részletes videóösszeállítás itt található.)

A sajtótájékoztatón a főrendőr többek között a következőket mondta: "Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületirablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon azt kell, hogy mondjam, hogy legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük". Ebből a kijelentésből rövid idő alatt jelentős botrány lett, a főrendőrt felmentették, aztán megindult a tiltakozás, a miskolci polgármester, a borsodi cigányvajda, a helyi pártok (mind, az összes! Igen, az SzDSz is!), a Magyar Gárda, a monoki polgármester (aki mindig megszólal, amikor a romák ellen lehet beszélni), az egész új "Hazafias Népfront" megszólalt a derék rendőr védelmében. Aztán majd nyilván jön a Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet, Bayer Zsolt, a Jobbik, Morvai Krisztina, és az összes többi. (A Borsod Online-on megjelent hozzászólásokat most meg sem említem, de ha egyszer valakinek eszébe jutna kételkedni abban a tekintetben, hogy a magyar társadalom nem elhanyagolható részét a legaljasabb rasszizmus és fajgyűlölet jellemzi, nos erre az esetre javasolom, hogy röviden olvasson bele a kommentárokba.) Elmondták, hogy micsoda kitűnő szakember (ami nyilván így is van, bár ezzel kapcsolatban majd teszek még néhány megjegyzést), hogy Pásztor kemény ember, aki "csak az igazságot mondja ki, azt, amit mindenki tud". Lesz majd szimpátiatüntetés, egyre-másra jelennek majd meg a legkülönbözőbb felhívások... amelyek azonban mostanra az értelmüket vesztették, hiszen vasárnap délelőttre visszavonták a felmentést, mondván nem történt jogsértés (ami egyébként igaz, de nem erről van szó). Így aztán mától azt is tudja mindenki, hogy megint kitolódott a határ, megint egy kicsit többet engedhet meg magának az ember, csak az a lényeg, hogy ne legyen törvénysértés. A más ember, más csoportok méltóságának megsértése nem számít annak. Főleg nem, ha azt egy magas beosztású rendőrtiszt sérti meg.
Szerző: ethnografus  2009.02.01. 11:09 Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: rendőrség romák miskolc rasszizmus cigányozás

A bejegyzés trackback címe:

https://kolumna.blog.hu/api/trackback/id/tr8915690

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.02.01. 12:17:56

Pásztor Albert, a szürke lovag visszatér"Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette." /index.hu/ &n…

Trackback: vészkorszak - 21. század 2009.02.01. 11:36:16

Rasszista magyarlázadás Borsodban?! Világosan mutatják az elmúlt napok sajnálatos eseményei, hogy milyen mélyen gyökerezik a magyarokban a rasszizmus. 20 év alatt se sikerült kiirtani belőlük, pedig kellő erőfeszítés történt ez ügyben, elmondható. Mégi…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása